Termín „organický“ odkazuje na způsob, jakým jsou některé potraviny vyráběny. Organické potraviny jsou pěstovány nebo chovány bez použití umělých chemikálií, hormonů, antibiotik nebo geneticky modifikovaných organizmů. Aby tedy mohl být potravinový výrobek označen jako organický, nesmí obsahovat žádné umělé přidané látky. To zahrnuje umělá sladidla, konzervační látky, barviva nebo aromatické látky.
U ekologicky pěstovaných plodin se používají přírodní hnojiva jako je hnůj pro zlepšení růstu rostlin. Zvířatům, která jsou chována v organickém prostředí, nejsou podávána antibiotika nebo hormony.
Ekologické zemědělství má tendenci zlepšovat kvalitu půdy a zachovávat podzemní vody. Snižuje také znečištění a prospívá životnímu prostředí. Nejčastěji nakupované organické potraviny jsou ovoce, zelenina, obilí, mléčné výrobky a maso.
Složení: Čerstvé kuřecí maso 45%, hrách, grahamová mouka, za studena lisovaný řepkový olej, čerstvá vejce, mrkev, brusinky. Všechny ingredience jsou švédského původu a certifikovány jakostním orgánem KRAV organic.
Analytické složky: Hrubý protein 22%, hrubé oleje a tuky 12%, hrubá vláknina 3,5%, uhlohydráty (NFE) 46%, hrubý popel (minerální látky) 7,5% (z toho vápník 1,3% a fosfor 1%), vlhkost 9%.
Energetická hodnota: 1422 kj/100g